Εκπαίδευση

Δουλειά και σπουδές ,ο δύσκολος συνδυασμός
Δουλειά και σπουδές, ο δύσκολος συνδυασμός

Πως θα συνδυάσω σπουδές και δουλειά;

Οι σπουδές, κακά τα ψέματα, δεν προσφέρονται για εργασία.Η επαγγελματική αποκατάσταση την περίοδο της φοίτησης φαντάζει δύσκολη και αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους: κατ’ αρχήν γιατί αποσπούν τους φοιτητές από τον κύριο σκοπό τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από το διάβασμα και την παρακολούθηση των μαθημάτων ακόμη και αν αυτά δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά και γιατί πολλές φορές τα παραπάνω χρήματα μπορεί να τους αποπροσανατολίσουν.

Ωστόσο με λίγη καλή διαχείριση και καταμερισμό των εργασιών τα οφέλη από μια εργασία σε συνδυασμό με τις σπουδές μπορεί να είναι πολλά. Η εργασιακή εμπειρία, η απόκτηση προϋπηρεσίας, γνωριμιών (που θα φανούν χρήσιμες στην πορεία, όταν πλέον πρωταρχικός σας στόχος θα είναι η επαγγελματική αποκατάσταση), αλλά και χρημάτων είναι μόνο μερικά από αυτά.

Εποχική και μερική απασχόληση

Το ιδανικό που μπορεί να κάνει κάποιος φοιτητής είναι η εποχική ή η μερική απασχόληση, έτσι ώστε να μένει και αρκετός ελεύθερος χρόνος για το διάβασμα και την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ένας χώρος δραστηριοποίησης κατάλληλος για εποχιακή εργασία που θα σας εξασφαλίσει σημαντική εμπειρία είναι, μεταξύ άλλων, και αυτός του τουρισμού. Τα τουριστικά επαγγέλματα είναι αναμφίβολα πολλά και κατ’ επέκταση και οι επιλογές σας. Κρύβουν σημαντικές εμπειρίες και συναναστροφή με πολύ κόσμο. Θα μπορούσατε λοιπόν να εργαστείτε είτε σε κάποιο τουριστικό γραφείο ή σε κάποιο ξενοδοχείο, ως υπάλληλος στην έκδοση εισιτηρίων ή στην ενημέρωση των πελατών στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη θα μπορούσατε να εργαστείτε στη ρεσεψιόν, στο service, στο καφέ του ξενοδοχείου κ.ά.

Ακόμη επίσης μια καλή πρόταση θα ήταν να δραστηριοποιηθείτε και σε γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων ή, γιατί όχι, σε κάποια καφετέρια, σε ένα καλό εστιατόριο ή σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί.

Οι επιλογές, λοιπόν, είναι πολλές και αναμφίβολα για το καλοκαίρι ο τομέας του τουρισμού γενικότερα ενδείκνυται απ’ όλες τις απόψεις για απασχόληση και εργασιακή εμπειρία. Το μόνο που μένει είναι να δραστηριοποιηθείτε εγκαίρως (από την αρχή της θερινής σεζόν) για να βρείτε την κατάλληλη θέση στον χώρο που επιθυμείτε.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες εργασίες μερικής απασχόλησης, που μπορούν να σας εξασφαλίσουν μια πρόσκαιρη επαγγελματική αποκατάσταση, όπως σε διάφορες υπηρεσίες δημόσιων οργανισμών (π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.), αλλά και γραφεία που μπορούν να δώσουν εργασία γραμματειακής υποστήριξης (δικηγορικά κ.ά.).

Χρήσιμες πληροφορίες για εργασία & την επαγγελματική αποκατάσταση μπορείτε ακόμη να παίρνετε από εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της εύρεσης εργασίας.

 

Το κείμενο πήραμε εξ΄ολοκλήρου από το Look4Studies.com  το μοναδικό ολοκληρωμένο ελληνικό  site για σπουδές  

 http://www.look4studies.com/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s