Υγεία

Εικονική πραγματικότητα το νέο παυσίπονο κυρίως για γυναίκες
Εικονική πραγματικότητα το νέο παυσίπονο κυρίως για γυναίκες

Εικονική πραγματικότητα το πιο ισχυρό παυσίπονο

Αν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι αποφασίσουν τελικά ότι αξίζει τον κόπο να συνεχίσουν τα πειράματα.

θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανακαλύφθηκε ήδη το ισχυρότερο παυσίπονο ,το όποιο θα ανακουφίζει τους ανθρώπους από τον πόνο. (Κορίτσια συνεχίστε το διάβασμα είμαστε οι ευνοημένες).

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν λοιπόν  ότι όταν κάποιος πονά ,μπορεί να ανακουφιστεί ακούγοντας τον ήχο και  παρακολουθώντας τις καθηλωτικές εικόνες ενός παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας.

Ερευνητές του York Universityτης Μ. Βρετανίας κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού πρώτα έβαλαν μια ομάδα ενηλίκων να κρατήσουν το χέρι τους σε παγωμένο νερό όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ ταυτοχρόνως έπαιζαν ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας με η χωρίς ήχο.

Οι άνθρωποι πάνω στους οποίους έγινε το πείραμα είχαν όλοι το ένα χέρι τους σε παγωμένο νερό Αυτοί που ταυτοχρόνως έπαιζαν ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας και άκουγαν και τον ήχο του ανέχθηκαν τον πόνο για 79 δευτερόλεπτα.

Όταν πραγματοποιήθηκε ακριβώς το ίδιο πείραμα ,χωρίς όμως να ακούν τον ήχο ο χρόνος ανοχής έπεσε στα 56.

Εκείνοι που κράτησαν το χέρι τους στο παγωμένο νερό χωρίς τη χρήση του παιχνιδιού της εικονικής πραγματικότητας άντεξαν μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Οι μελετητές ισχυρίζονται ότι με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας εκτρέπεται η συνειδητή προσοχή σε κάτι πιο ευχάριστο, και ότι ο ήχος βοηθά να γίνει η εμπειρία ακόμα πιο συναρπαστική.

Η μελέτη έγινε σε περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και οι περισσότεροι που δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό το πείραμα ήταν γυναίκες γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το αν θα έχει αποτελέσματα και στους άνδρες αλλά και σε άλλα είδη πόνου.

Το θετικό για την πορεία αυτής της ερευνάς είναι ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που όταν και αν αποδειχτεί η αποτελεσματικότητά της θα είναι προσιτή σε κάθε σύστημα υγείας.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s