Ελσα

Η Έλσα…

Πρώτη μέρα σήμερα και θα σας μιλήσω απο καρδιάς για κάτι που μπορεί να συμβεί και σε εσάς .
Για μένα το fabtoday.net ήταν ένα μεγάλο βήμα.
Ήταν η πρώτη φορά που θα επιχειρούσα κάτι μόνη μου Δεν θα εργαζόμουν για κάποιον άλλο, αλλά εργαζόμενος και “αφεντικό” θα ήμουν εγώ.
Πρώτο συναίσθημα ενθουσιασμός και μετά …φόβος φόβος,φόβος

Θα μου πείτε τώρα γιατί μας τα λες αυτά αφού δεν ξέρεις ούτε αν θα τα καταφέρεις ,ούτε πως θα υποδεχθούν το μωρό σου ,ούτε αν τα λιγοστά χρήματα που είχες και έβαλες για να δημιουργήσεις το blog σου θα έρθουν ποτέ πίσω στην τσέπη σου .

Σας τα λέω γιατί μέσα από αυτή την πολύμηνη διαδικασία έβγαλα κάποια συμπεράσματα που μπορεί να βοηθήσουν κάποιες από εσάς .

Νομίζω ότι αυτό που μας φοβίζει περισσότερο είναι ο φόβος της αποτυχίας – κάτι που για μένα είναι λογικό-όταν ακόμα και οι στατιστικές είναι εναντίον όσων θέλουν να αρχίσουν κάτι καινούργιο (λένε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων επιχειρήσεων είναι καταδικασμένες να αποτύχουν στους πρώτους 6 μήνες άντε στην καλύτερη περίπτωση ως τον δεύτερο χρόνο.)

Σκέφτηκα όμως ότι στην Ελλάδα και κάτω από τις συνθήκες που ζούμε είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που κάποια επιχείρηση μπορεί να αποτύχει και δεν οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα όσων το επιχειρούν.

Κατάλαβα λοιπόν ότι για να ξεπεράσω τους φόβους μου και να μη μείνω στην πλήρη αδράνεια είναι να αντιμετωπίσω τους ίδιους μου τους φόβους.
Έτσι εζησα και αντιμετώπισα κάποια πράγματα στην διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας τα οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας και ελπίζω να σας δώσουν τροφή για σκέψη.

Κάθε κλάδος έχει τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν φτάσει στην κορυφή .Έτσι άρχισα να παρατηρώ τι έχουν κάνει οι επιτυχημένοι του δικού μου τομέα
Να παρατηρώ και ότι καταλάβαινα και ήταν μέσα στις δικές μου αντοχές ,αρχές και αντιλήψεις. το προσάρμοζα αναλόγως.
Δηλαδή τους επιτυχημένους τους παρατήρησα αλλά δεν συνέκρινα τον εαυτό μου με αυτούς ,τους θαύμασα (κάποιους) αλλά δεν τους ζήλεψα.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι ο φόβος της αποτυχίας .
Κανένας δεν μας εγγυάται την επιτυχία.Και αν αποτύχουμε τι έγινε ;

Θα ξαναπροσπαθήσουμε με περισσότερες εμπειρίες.
Απλά θα συνεχίσουμε και αντί να αφήσουμε τον φόβο και τον τρόμο να μας κυριεύσει θα αναλάβουμε δράση.
Είναι σαν την οδήγηση μετά από ένα σοβαρό ατύχημα :βρισκόμαστε το δυνατόν συντομότερο ξανά πίσω από το τιμόνι.

Πρέπει να παραμένουμε θετικοί
Όχι ότι μόνο η θετική στάση θα μας φέρει την επιτυχία αλλά μόνο με αυτή μπορούμε μέσα στην αντικειμενική πραγματικότητα να δούμε ευκαιρίες που με τον φόβο θα χάναμε.Οπως λένε και κάποιοι ειδικοί να χρησιμοποιήσουμε τον φόβο ως κίνητρο για να συνεχίσουμε

Το fabtoday.net είναι ένα blog για γυναίκες και απόλυτα φιλικό προς τους άνδρες, αλλά είναι κάτι μικρό από επιλογή για αρχή. Προτιμώ για αρχή τους μικρότερους στόχους και στη συνέχεια με αυτή τη μαγιά –αν πετύχει –να προχωρήσω αλλάξω, να μεγαλώσω.
Εξάλλου για να πετυχεις κάτι μεγαλύτερο είμαι πεπεισμένη ότι πρέπει ναχεις δημιουργήσει μια δυναμική

Δεν θα σας πω ψέματα .
Ο φόβος εμφανίζεται μπροστά μου σε κάθε στροφή ,αλλά το καλό είναι να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ και κατανοώ απόλυτα την σημασία της λέξης ,να τον χρησιμοποιήσεις υπέρ σου.

Καλή αρχή σε όλους μας!